Advies aan boeren Staphorst: niet oogsten en vee binnen

Boeren rond Staphorst worden geadviseerd de komende dagen hun vee binnen te houden en geen gras te maaien of andere gewassen te oogsten. Dat vanwege een brand bij een papierrecyclingbedrijf in het dorp.

Advies+aan+boeren+Staphorst%3A+niet+oogsten+en+vee+binnen
© Alex J.de Haan

Die brand woedde in de nacht van woensdag op donderdag en legde Huhtamaki Paper Recycling in de as. Volgens gemeente Staphorst is onbekend of er mogelijk roetdeeltjes op boerenland zijn beland. Het advies geldt voor boeren met land benedenwinds van het afgebrande bedrijf.

Vooruitlopend op de meetresultaten luidt het advies om begrazing te stoppen en vee binnen te houden. Melk van vee dat donderdag buiten stond, wordt aangeraden apart te houden. Daarnaast adviseert de gemeente geen gewassen uit eigen tuin te eten, met uitzondering van gewassen die te schillen zijn of uit een kas komen.

Maaien

Maaien en oogsten wordt eveneens afgeraden. Ook hobbykippen moeten binnen worden gehouden en het eten van eieren van deze kippen wordt voorlopig afgeraden. Bij de brand stortte een groot deel van het pand van het bedrijf in. De brandweer was urenlang bezig om het vuur onder controle te krijgen. Er vielen geen slachtoffers bij de brand.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer