Supermarktketen Marqt te koop

De supermarktketen Marqt zou te koop staan. De ING zou op verzoek van het bedrijf de strategische opties aan het onderzoeken zijn, meldt NRC.

Supermarktketen+Marqt+te+koop
© Peter Smit

Onlangs werd al bekend dat Marqt werkt aan een nieuwe strategie waarbij het afscheid neemt van twee grote winkels in Amsterdam en Den Haag. Deze worden verkocht aan Albert Heijn.

In de tien jaar dat de supermarktketen nu bestaat is het niet gelukt het concept winstgevend te maken. Een verzoek aan een bank om mee te denken over de toekomst betekent veelal dat er gezocht wordt naar een externe partij die een nieuwe koers kan uitzetten of die het bedrijf wil overnemen.

Eind juni werd duidelijk dat de volledige raad van commissarissen was opgestapt bij Marqt. Reden daarvoor zou een herstructurering en strategieverandering zijn geweest. Ook vertrok in juni topman Joost Leeflang.

Korte ketens

Marqt heeft negentien winkels in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. De oprichters stelden zich als doel een duurzaam alternatief te bieden voor de reguliere supermarkten, onder meer via kortere ketens met boeren en tuinders. In het versassortiment van de winkels zijn veel streekproducten van boerenbedrijven te vinden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer