Supermarktketen+Marqt+te+koop
Nieuws
© Peter Smit

Supermarktketen Marqt te koop

De supermarktketen Marqt zou te koop staan. De ING zou op verzoek van het bedrijf de strategische opties aan het onderzoeken zijn, meldt NRC.

Onlangs werd al bekend dat Marqt werkt aan een nieuwe strategie waarbij het afscheid neemt van twee grote winkels in Amsterdam en Den Haag. Deze worden verkocht aan Albert Heijn.

In de tien jaar dat de supermarktketen nu bestaat is het niet gelukt het concept winstgevend te maken. Een verzoek aan een bank om mee te denken over de toekomst betekent veelal dat er gezocht wordt naar een externe partij die een nieuwe koers kan uitzetten of die het bedrijf wil overnemen.

Eind juni werd duidelijk dat de volledige raad van commissarissen was opgestapt bij Marqt. Reden daarvoor zou een herstructurering en strategieverandering zijn geweest. Ook vertrok in juni topman Joost Leeflang.

Korte ketens

Marqt heeft negentien winkels in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. De oprichters stelden zich als doel een duurzaam alternatief te bieden voor de reguliere supermarkten, onder meer via kortere ketens met boeren en tuinders. In het versassortiment van de winkels zijn veel streekproducten van boerenbedrijven te vinden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  22° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  25° / 12°
  10 %
Meer weer