Vakgroep maakt zich sterk voor Paraat

Het Fonds Kleine Toepassingen honoreert de aanvraag van LTO Vakgroep Bomen en Vaste planten voor financiering van een uitbreidingsaanvraag van het fungicide Paraat.

Vakgroep+maakt+zich+sterk+voor+Paraat
© Nieuwe Oogst

Deze aanvraag is ingediend samen met toelatingshouder BASF. Boomkwekers en vaste plantentelers kunnen Paraat in diverse gewassen zowel in de containerteelt als in de vollegrond goed gebruiken voor de bestrijding van takphytophthora en valse meeldauw.

Het Fonds Kleine Toepassingen vergoedt de kosten voor de aanvraag en de behandeling door het Ctgb (College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden). In totaal gaat het om een bedrag van ruim 19.000 euro. De toekenning betekent dat er waarschijnlijk een toelating van Paraat voor het seizoen 2018 gerealiseerd kan worden.

Fonds opnieuw gevuld

Voor de periode 2016 tot 2019 is het Fonds Kleine Toepassingen opnieuw gevuld met een bedrag van 400.000 euro per jaar voor alle sectoren. Het fonds wordt voor de helft gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken, voor een kwart door Nefyto, de brancheorganisatie voor de Nederlandse agrochemische bedrijven, en voor een kwart door de sectoren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer