Areaal+lelies+kleiner%2C+dat+van+gladiolen+ook
Nieuws
© Harry Tielman

Areaal lelies kleiner, dat van gladiolen ook

Het areaal lelies is dit jaar bijna 200 hectare kleiner dan vorig jaar. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de Bloembollenkeuringsdienst (BKD).

Volgens de voorlopige statistieken van de BKD hebben bollentelers dit jaar op 4.250 hectare lelies geplant, wat 190 hectare minder is dan in 2018. De krimp was het grootst bij de eenjarige LA-hybride soorten. Bij de orientals en OT-hybriden is sprake van een lichte groei van het oppervlak.

De voorlopige cijfers van de BKD laten ook zien dat het gladiolenareaal afneemt: ruim 80 hectare ten opzichte van het afgelopen jaar. De bloem wordt dit jaar op iets meer dan 700 hectare geteeld. Ondanks dat op het merendeel van het oppervlak grootbloemige gladiolen staan, is bij deze soort een teruggang zichtbaar. Het areaal kleinbloemigen doet ook een stapje terug.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  20 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / -1°
  40 %
Meer weer