Sprinkhanen+vreten+weilanden+Sardini%C3%AB+kaal
Nieuws
© Twan Wiermans

Sprinkhanen vreten weilanden Sardinië kaal

Miljoenen sprinkhanen zijn op het Italiaanse eiland Sardinië neergestreken en vreten weilanden kaal. Tot wel 20 vierkante kilometer weiland is aangetast in de regio rond de stad Nuoro in het binnenland.

Volgens lokale boeren is het een 'echte noodsituatie'. 'Er zijn zones waar je op een tapijt van sprinkhanen loopt.' De schade loopt in de miljoenen. De sprinkhanen dringen door in boerderijen en vernietigen weilanden. Ongeveer twintig boerderijen zijn getroffen.

Het is de niet de eerste keer dat Sardinië kampt met een invasie van de vraatzuchtige dieren. In de jaren veertig werden honderdduizenden hectares kaalgevreten. Volgens deskundigen zijn de redenen voor de invasie onder meer de weersomstandigheden en het feit dat er geen grond wordt bebouwd. Dan leggen de insecten daar hun eieren.

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer