Multifunctionele landbouwer verdubbelt omzet

De omzet van multifunctionele landbouw (MFL) in Nederland verdubbelde de afgelopen vijf jaar. In totaal ging er vorig jaar 887 miljoen euro om in de multifunctionele landbouw.

Zo'n 13.500 agrarische bedrijven zijn actief in de MFL-sector, een kwart van het totaal aantal agrarische bedrijven. Dat blijkt uit cijfers van Wageningen University & Research (WUR) die woensdag werden gepresenteerd.


Ongeveer 25 procent van de Nederlandse boeren en tuinders pakt naast de akkerbouw, tuinbouw of veeteelt andere maatschappelijke activiteiten op als zorglandbouw, kinderopvang, boerderijeducatie, boerderijverkoop, natuurbeheer en/of recreatie. Nog eens 10 procent wil binnen nu en vijf jaar een MFL-tak aan het bedrijf toevoegen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer