Multifunctionele landbouwer verdubbelt omzet

De omzet van multifunctionele landbouw (MFL) in Nederland verdubbelde de afgelopen vijf jaar. In totaal ging er vorig jaar 887 miljoen euro om in de multifunctionele landbouw.

Zo'n 13.500 agrarische bedrijven zijn actief in de MFL-sector, een kwart van het totaal aantal agrarische bedrijven. Dat blijkt uit cijfers van Wageningen University & Research (WUR) die woensdag werden gepresenteerd.


Ongeveer 25 procent van de Nederlandse boeren en tuinders pakt naast de akkerbouw, tuinbouw of veeteelt andere maatschappelijke activiteiten op als zorglandbouw, kinderopvang, boerderijeducatie, boerderijverkoop, natuurbeheer en/of recreatie. Nog eens 10 procent wil binnen nu en vijf jaar een MFL-tak aan het bedrijf toevoegen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer