Impuls+voor+Noord%2DHollands+voedingsonderwijs
Nieuws
© Han Reindsen

Impuls voor Noord-Hollands voedingsonderwijs

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft ruim 1,2 miljoen euro toegekend aan NH Food. Dat zet zich in voor onderwijs en kennisdeling in de Foodsector van Noord-Holland.

NH Food is een samenwerkingsverband tussen bedrijven en onderwijs in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. Het is gericht op kennisdeling en talentontwikkeling in de foodsector. De subsidie komt uit het Regionaal Investeringsfonds mbo. Het rijk heeft in totaal 100 miljoen euro uitgetrokken voor vijftien projecten.

Vanuit NH Food worden er netwerkbijeenkomsten, brainstormsessies, masterclasses en workshops georganiseerd. NH Food heeft onder meer de taak om de foodsector in Noord-Holland te presenteren en vooral jongeren een positief beeld van deze innoverende sector te laten zien.

Activiteiten

Het project wordt 13 juni feestelijk afgetrapt in Alkmaar. Een aantal activiteiten is al gepland. NH Food wordt uitgevoerd door 24 innovatieve agrifood bedrijven, GreenPort NHN, FICA, AgriTech Campus, de Food Proces Tech Campus en de vier onderwijsinstellingen: Clusius College, Horizon College, Regio College en In Holland. Het project wordt ondersteund door de Rabobank, gemeenten Hoorn en Zaanstad en provincie Noord-Holland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zaterdag
  21° / 13°
  50 %
Meer weer