Fusie ophanden in groen onderwijs

Groen onderwijsorganisaties Aeres en Nordwin College willen fuseren. De besturen van beide organisaties tekenden woensdag een intentieverklaring om de mogelijkheid hiervan verder te onderzoeken.

Fusie+ophanden+in+groen+onderwijs
© Alex J. de Haan

Met een fusie zeggen Aeres en Nordwin College vol in te zetten op groen. Beide organisaties willen hun ontwikkel- en innovatiekracht op dit gebied bundelen. Doel is om samen een sterke onderwijs- en kennisorganisatie te vormen die zich richt op het leveren van topkwaliteit in het groene onderwijs, aldus de fusiepartners in spe.

Wanneer alles voorspoedig verloopt, kan medio voorjaar 2020 een fusie plaatsvinden met één College van Bestuur en één Raad van Toezicht, verwachten Aeres en Nordwin College. Dat is dan de eerste stap op weg naar het verder in elkaar schuiven van de organisaties.

Leerlingen en cursisten

Aeres is vertegenwoordigd in vijftien plaatsen in de provincies Gelderland, Flevoland en Utrecht. Het biedt praktijkonderwijs, VMBO-, MAVO, MBO-, HBO-, Master- en contractonderwijs aan. De organisatie telt circa twaalfduizend leerlingen en ontvangt daarnaast jaarlijks circa vijftienduizend cursisten. Nordwin College biedt in vier plaatsen in Friesland VMBO-, MBO- en contractonderwijs aan. Nordwin leidt 3.300 leerlingen op en bedient jaarlijks 2.100 cursisten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer