Fusie+ophanden+in+groen+onderwijs
Nieuws
© Alex J. de Haan

Fusie ophanden in groen onderwijs

Groen onderwijsorganisaties Aeres en Nordwin College willen fuseren. De besturen van beide organisaties tekenden woensdag een intentieverklaring om de mogelijkheid hiervan verder te onderzoeken.

Met een fusie zeggen Aeres en Nordwin College vol in te zetten op groen. Beide organisaties willen hun ontwikkel- en innovatiekracht op dit gebied bundelen. Doel is om samen een sterke onderwijs- en kennisorganisatie te vormen die zich richt op het leveren van topkwaliteit in het groene onderwijs, aldus de fusiepartners in spe.

Wanneer alles voorspoedig verloopt, kan medio voorjaar 2020 een fusie plaatsvinden met één College van Bestuur en één Raad van Toezicht, verwachten Aeres en Nordwin College. Dat is dan de eerste stap op weg naar het verder in elkaar schuiven van de organisaties.

Leerlingen en cursisten

Aeres is vertegenwoordigd in vijftien plaatsen in de provincies Gelderland, Flevoland en Utrecht. Het biedt praktijkonderwijs, VMBO-, MAVO, MBO-, HBO-, Master- en contractonderwijs aan. De organisatie telt circa twaalfduizend leerlingen en ontvangt daarnaast jaarlijks circa vijftienduizend cursisten. Nordwin College biedt in vier plaatsen in Friesland VMBO-, MBO- en contractonderwijs aan. Nordwin leidt 3.300 leerlingen op en bedient jaarlijks 2.100 cursisten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer