Melkveehouder+en+fotograaf+brengen+Ode+aan+het+vee
Nieuws
© Johan Wissink

Melkveehouder en fotograaf brengen Ode aan het vee

'Dit is Pinda en deze koe is de ster van het boek', vertelt melkveehouder Karolien Hupkes uit Didam. Samen met fotograaf Brenda Beumer uit Babberich maakte ze Ode aan het vee.

Ode aan het vee behandelt de vijf belangrijkste boerderijdieren: koe, varken, kip, schaap en geit. 'Mensen vinden altijd heel veel over onze sector. Ik denk echter dat het goed is om niet over de boer en dieren te praten, maar met de boer over de dieren', vertelt Hupkes.

Het boek werd onlangs gepresenteerd. Niet elke foto was even makkelijk te schieten, geeft Beumer aan. 'Een van de eerste foto's die ik maakte, was met -10 graden in februari heel vroeg in de ochtend hier in de stal. De zon kwam net op en dat zorgde voor een prachtige belichting van de koeien.'

Het is een boek met informatie en foto's van de dieren. 'Elk hoofdstuk eindigt met een ode aan dat dier. Aan het eind staat een ode over de totale dieren', vertelt Hupkes. Op odeaanhetvee.nl is meer informatie te vinden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer