Nieuwe+keur+De+Stichtse+Rijnlanden
Nieuws
© Koen van Wijk

Nieuwe keur De Stichtse Rijnlanden

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft de keur en de legger oppervlaktewateren aangepast. Deze is per 1 mei in werking getreden.

De nieuwe regelgeving biedt meer mogelijkheden voor inwoners, bedrijven en andere overheden om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de eigen plannen en rekening te houden met een goede waterhuishouding.

De legger oppervlaktewateren en keur vormen de juridische basis voor ligging, afmeting, vorm, constructie en het beheer, inclusief toezicht en handhaving, en onderhoud van het watersysteem. In de keur is vastgelegd welke handelingen onder welke voorwaarden al dan niet zijn toegestaan in of bij waterstaatswerken in het werkgebied van het waterschap.

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  60 %
 • Donderdag
  2° / 1°
  50 %
 • Vrijdag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer