Buma bezoekt zuivelboerderij Den Eelder

CDA-voorman Sybrand Buma bracht vrijdag een bezoek aan zuivelboerderij Den Eelder in Well. Hij sprak met andere CDA-kandidaten over veiligheid en drugsdumpingen.

'Gelukkig heeft de Raad van State laatst een uitspraak gedaan, want het kan niet zo zijn dat de grondeigenaar op draait voor de kosten om drugsafval te verwijderen', vertelde Buma. 'Opruimen is een, maar we moeten het voorkomen', vult Gerard van den Anker van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) aan. 'De vraag is dan met name gericht op een stukje veiligheid voor de burgers en de boeren.'

De familie achter het zuivelbedrijf pakte ook even de kans om het over de melkveehouderij te hebben. 'Er zijn heel veel regels die op de bedrijven afkomen en de grote vraag aan de politiek is: sta aan onze kant.' En dat is ook wat Buma zal doen, verzekerde hij. 'Ik zie heel veel ondernemers met mooie familiebedrijven die allemaal de toekomst in willen. Wat mij betreft is het CDA er om ze te helpen en dat zullen we dan ook doen.'

Fruitteeltsector

Van den Anker pakte de mogelijkheid ook nog even om het belang van de fruitteeltsector in Rivierenland te benadrukken. 'We hebben met name laten zien wat de knelpunten zijn in de teelt en wat we van de Haagse politici verwachten om een toekomstbestendige fruitteelt in Nederland te houden.'

Weer

 • Donderdag
  4° / 1°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / -1°
  10 %
 • Zaterdag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer