Varkenshouder+vertrouwt+op+Rood+voor+Roodtraject
Achtergrond
© Tweeluik Fotografie

Varkenshouder vertrouwt op Rood voor Roodtraject

Al vroeg was duidelijk dat geen van de drie zoons van Bert en Ida Roelofs het varkensbedrijf in Radewijk zou overnemen. 'Dat was prima. We hebben altijd gezegd dat als het ooit zover zou zijn, we het bedrijf te koop zouden zetten.'

Doordat verkoop van het bedrijf met achthonderd zeugen en enkele hectares akkerbouwgrond moeizaam bleek, besloot Bert Roelofs afgelopen jaar het Rood voor Roodtraject in te gaan. Al in 2007 nam hij de eerste stap om hun bedrijf te verkopen. Het Rood voor Roodtraject is zijn laatste redmiddel.


'Ik had er al vrij snel vertrouwen in. Volgend jaar word ik 65 en dan wil ik een keer echt stappen kunnen zetten. Mijn bedrijf is mijn pensioen. Ik heb straks AOW en heb wel wat geld gereserveerd, maar daar kunnen wij niet van leven.'

Moeizaam traject

Ondanks zijn positieve instelling loopt het traject moeizaam. 'We hebben de indruk dat de gemeente nog niet goed weet hoe ze met deze situatie om moet gaan, maar we zijn ons bedrijf wel aan het leegdraaien, mede omdat de gemeente had aangegeven dat alles vlot zou kunnen zijn geregeld. Er moet dus nu actie komen.'

Als alles is doorlopen, dan zal de winst zitten in het feit dat de familie op de huidige locatie kan blijven wonen en dat ook de op het erf staande ouderlijke boerderij behouden blijft. Deze is meer waard zonder stallen.

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  10 %
 • Maandag
  24° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
Meer weer