%27Vroegrijpe+mais+hip+in+2019%27
Nieuws
© Limagrain-Alex de Haan

'Vroegrijpe mais hip in 2019'

Zakken vroege en zeer vroege mais gaan dit jaar als warme broodjes over de toonbank. Zo ook hier op het ForFarmers-depot in Geesteren, waar deze week de zeer vroege LG 31.211 werd gelost.

Jos Groot Koerkamp, commercieel manager bij maisproducent Limagrain signaleert bij de maisaankopen twee zaken: 'De enorme vraag naar vroegafrijpende rassen en het toenemend aantal telers dat met onze biostimulerende zaadcoating aan de slag wil.'

Limagrain heeft op dit moment al bijna 40 procent meer vroege maïs verkocht dan eind januari vorig jaar. Groot Koerkamp schrijft dit toe aan de aangescherpte regelgeving rond de inzaai van het verplichte vanggewas op zand en löss, boeren zijn dan in zijn ogen met vroegafrijpende maïsrassen het best af

Ervaring

Een andere ontwikkeling die zich aftekent in de rassenkeuze is de inperking van de zaadontsmetting vanaf 2020. Groot Koerkamp: 'Eén op de 6 zakken gaat met een biostimulerende zaadcoating de deur uit, telers willen komend seizoen ervaring opdoen met dit middel, dat onder meer zorgt voor een snellere start.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  50 %
 • Zondag
  10° / 8°
  70 %
 • Maandag
  11° / 3°
  90 %
Meer weer