Camera's nemen pootgoed de maat

Pootgoedbedrijf Kamp Agro van de broers Laurent en Joachim Kamp in Rutten beschikt dit jaar voor het eerst over een optische sorteermachine van fabrikant Schouten Kampen met twaalf sporen.

'We hebben enkele jaren gedraaid met een prototype en voor dit sorteerseizoen is de definitieve versie van deze machine op ons bedrijf geplaatst', vertelt Joachim Kamp. De Flevolandse pootgoedteler vertelt dat met behulp van camera's het nog beter lukt om secuurder op maat te sorteren. 'Verder hebben we veel minder naleeswerk als de pootaardappelen over deze machine zijn geweest.'

Kamp Agro sorteert ongeveer voor 135 hectare aan pootgoed, waarvan 90 hectare geteeld is op het eigen bedrijf. 'Met deze machine verwerken we per dag iets meer dan de oogst van 1 hectare. De capaciteit per uur varieert van 10 tot 11 ton bij fijne partijen. Voor grof pootgoed loopt de capaciteit op tot soms wel 25 ton per uur.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 3°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  90 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  50 %
Meer weer