Duurzame+bietenteelt+bij+telers+S%C3%BCdzucker
Nieuws
© Twan Wiemans

Duurzame bietenteelt bij telers Südzucker

Südzucker en hun ruim 34.000 suikerbietentelers in Duitsland, België, Frankrijk en Polen hebben het REDcert2-certificaat voor duurzame bietenteelt ontvangen.

De grondstofproductie en verwerking is in overeenstemming met hoge sociale normen en milieunormen. De boeren richten zich op geoptimaliseerde gewasbescherming, bemesting naar behoefte, en verbetering van bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit.

In de vier landen waar Südzucker suiker produceert zijn de teeltmethoden in overeenstemming met de 'zilveren criteria' die gehanteerd worden door het Sustainable Agriculture Initiative (SAI), een duurzaamheidsplatform voor de landbouw dat is opgezet door vooraanstaande voedingsfabrikanten.

Belasting op suiker

Duitsers weigeren een strafbelasting op suiker. Uit een onlangs gehouden onderzoek blijkt dat 79 procent van de Duitsers van mening is dat er geen richtlijnen moeten komen waarin staat hoeveel suiker ze mogen consumeren.

Bijna twee derde (63 procent) verzet zich tegen een zogenaamde 'Strafsteuer' op suiker. Onderzoeksbureau YouGov heeft dit onderzocht onder 2.054 consumenten in opdracht van de wetenschappelijke vereniging suiker (WVZ) in Duitsland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 8°
  10 %
Meer weer