Laat+nu+iemand+anders+maar+bloeden
Achtergrond
© Johan Wissink

Laat nu iemand anders maar bloeden

‘Op dit moment is het de handel die bloedt.’ De prijzen van de tulpen schieten op dit moment omhoog. Tulpenbroeier Niels Kreuk uit Andijk kan om de prijzen lachen.

Hij kreeg tussen kerst en oud en nieuw hulp van scholieren bij het trekken van de tulpen. ‘Het is weer een bijzonder seizoen. Iedereen heeft de productie uitgesteld omdat de oogst wat minder was en dat leidt nu tot gekke taferelen op de klok, dankjewel daarvoor!

‘De korte tulpen brengen meer op dan de tulpen op normale lengte die voorverkocht waren’, lacht Kreuk. Hij vergelijkt de prijzen van nu met die van een jaar geleden. ‘Aan het eind van het vorige seizoen zaten we met klokprijzen van vijf cent, dat kan ook niet. En op dit moment is het de handel die bloed. Je kunt mij alles vertellen maar bloemen voor 20 cent kan niemand wat aan verdienen in de handel. Laat de handel het maar uitzoeken.

De belangrijkste exportbestemming voor de tulpen is Duitsland. Volgens Kreuk is het belangrijk dat de afzet op pijl blijft. ‘Ik ben blij dat bij de afgelopen vergadering van FloraHolland het promotiebudget van de tulp met vijf jaar is verlengd, heerlijk!

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer