Jan+Huitema+tweede+op+Europese+lijst+VVD
Nieuws
© LTO Nederland

Jan Huitema tweede op Europese lijst VVD

Melkveehouder Jan Huitema (34) uit Makkinga staat tweede op de kandidatenlijst van de VVD voor de Europese Verkiezingen mei volgend jaar.

Huitema studeerde in Wageningen en maakt deel uit van het familiebedrijf van zijn ouders. Hij is sinds 2014 Europarlementariër. Namens de ALDE-fractie (de Europese liberalen, waartoe de VVD behoort) is hij gedeeld coördinator voor het landbouwbeleid. Huitema neemt ook zitting in de commissie voor landbouw en plattelandsontwikkeling. Tevens is hij columnist voor Nieuwe Oogst.

Lijsttrekker voor de VVD is Tweede Kamerlid Malik Azmani. Op de derde plaats staat Caroline Nagtegaal - Van Doorn, die momenteel ook in het parlement zit. In 2014 stond Huitema zesde op de kandidatenlijst. Destijds haalde de VVD drie zetels, maar Huitema wist hij met voorkeurstemmen een plek af te dwingen in het Europees Parlement. Hij voerde daar campagne voor door op een oude trekker, een Fordson uit 1954, het land in te gaan.

Weer

 • Woensdag
  24° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  22° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 11°
  10 %
Meer weer