Duitse+verkoop+herfstgroenten+sterk+gedaald
Nieuws
© Koos v.d. Spek

Duitse verkoop herfstgroenten sterk gedaald

De Duitse detailhandel heeft in september en oktober 13 procent minder herfstgroenten verkocht dan in dezelfde periode van 2017, meldt het Duitse agrarische marktbureau AMI in Bonn. Wel waren er meer acties mee.

De verkoop is zelfs het kleinst in zes jaar. 'De afzet van herfstgroenten ontwikkelt zich slechter dan die van de totale productgroep verse groente', aldus AMI. Daarvan blijft de Duitse verkoop 8 procent achter bij vorig jaar. Het aandeel herfstgroenten in de totale groenteverkoop in september en oktober is eveneens gedaald.

AMI signaleert daarbij wel dat in de afgelopen zes jaar de gemiddelde prijs van herfstgroenten niet zo hoog was als nu en de aanvoer door de extreme weersomstandigheden van deze zomer niet zo klein.

Meer acties

Om deze reden verwondert het agrarische marktbureau zich over het feit dat de Duitse detailhandel deze twee maanden veel meer prijsacties had dan vorig jaar. Er waren in deze periode 883 acties (4 procent meer dan in 2017) met herfstgroenten, zoals pompoen, peen, pastinaak, peterseliewortel, spruiten, witte kool, rode kool, bieten en selderij. De absolute actietopper in Duitsland was pompoen, aldus AMI.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
 • Zaterdag
  25° / 15°
  60 %
Meer weer