Nieuwe+co%C3%B6peratievoorzitter+Cono+Kaasmakers
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Nieuwe coöperatievoorzitter Cono Kaasmakers

Melkveehouder Evert Kremer is benoemd tot voorzitter van Cono Kaasmakers, de makers van Beemsterkaas. Hij neemt per direct de functie over van Klaas Sluis, die sinds 2006 voorzitter was van de zuivelcoöperatie.

De voorzitterswisseling vond plaats op dinsdag 14 november, op de ledenvergadering.

Volgens Kremer is Cono Kaasmakers de afgelopen jaren enorm gegroeid, en heeft het zich met zaken als de introductie van de weidegangpremie, het duurzaamheidsprogramma Caring Dairy en de bouw van de nieuwe kaasmakerij onderscheidend in de zuivel getoond.

Steeds meer eisen

'En dit allemaal in een tijd waarin steeds meer eisen worden gesteld aan onze melkveehouders. Afhankelijk van het soort bedrijf heeft dit voor iedere melkveehouder een andere impact. Dat vraagt om goede communicatie en interactie met onze leden en leveranciers', licht Kremer zijn missie toe.

© Cono Kaasmakers

'Ik sta voor een sterke coöperatie met korte lijnen en inspraak van de leden. Het beste doen voor de meerderheid en daarbij rekening houden met de minderheid, dat is voor mij de coöperatieve gedachte', stelt Kremer. 'Met als doel aan onze missie te blijven voldoen: een eerlijke melkprijs voor onze melkveehouders.'

Beemster en Overijssel

Het hoofdkantoor van Cono Kaasmakers is gevestigd in het Noord-Hollandse Beemster en heeft 460 leden-melkveehouders en een raad van bestuur van 8 leden-melkveehouders.

De 50-jarige Kremer is afkomstig uit het Overijsselse Stegeren, waar hij een melkveebedrijf met 115 melkkoeien en 75 stuks jongvee heeft. Veel van de Overijsselse ledenmelk die Cono ophaalt wordt verwerkt tot Ben & Jerry's ijs op een locatie in Hellendoorn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  23° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
Meer weer