Vijf+vragen+over+de+Biotechniekdag
5 vragen
© Han Reindsen

Vijf vragen over de Biotechniekdag

De derde editie van de Biotechniekdag is dit jaar op donderdag 29 november in Tollebeek. Het is een dag voor biologische telers en telers met interesse in biotechniek. Een vakjury beoordeelt welke machineontwikkeling het meest innoverend is voor de biologische sector.

Wat is de Biotechniekdag?

De Biotechniekdag is een dag waar telers de laatste innovaties op het gebied van biotechniek te zien krijgen. Daarnaast is het een belangrijk moment voor telers om elkaar te ontmoeten.

• Lees ook: Vakjury beoordeelt innovaties op BIOtechniekdag

De organisatie is in handen van Delphy, Hagranop en HAK Schoffeltechniek. Zij verwachten rond de achthonderd bezoekers uit binnen- en buitenland.

Wat is er op de dag te zien?

Diverse merken en bedrijven laten deze middag innovaties zien. Steeds vaker bewaren mechanisatiepartners hun innovaties voor deze dag, merkt Christoffel den Herder van Delphy. 'De Biotechniekdag begint al een echte traditie te worden waar telers en mechanisatiepartners rekening mee houden.'

De aanmeldingen van mechanisatiepartners is nog niet gestopt, maar inmiddels heeft organisator Delphy al een flink aantal interessante technieken voor de Biotechniekdag. Het gaat onder andere om druppelslangtechniek, papierzaaitechniek, pompoenoogsttechniek, wastechniek en voorkiemzakken. Diverse merken tonen gps-, zaai-, plant-, schoffel-, wied-, brander- en bewaartechniek.

Wie beoordeelt de innovaties?

Vanwege het innovatieve karakter van de Biotechniekdag is er dit jaar voor het eerst een vakjury die zal beslissen welke machineontwikkeling het meest innoverend is voor de biologische sector. Hiervoor kijkt hoofdredacteur Gertjan Zevenbergen van vakblad LandbouwMechanisatie samen met drie biologische telers kritisch naar de machines. Aan het eind van de middag zal de uitslag bekend zijn. LandbouwMechanisatie zal in het blad aandacht schenken aan de winnaar.

De dag heeft een internationaal karakter?

Ja. Er zijn dit jaar opnieuw internationale biotelers op de dag aanwezig waarmee het een echte dag van en voor telers uit heel Europa wordt. Voor internationale telers is er rondom de Biotechniekdag de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse bedrijfsexcursies op het gebied van biologische teelt.

Waar en wanneer is de Biotechniekdag?

De BIOtechniekdag is op donderdag 29 november van 14 tot 20 uur bij de firma Hagranop in Tollebeek. Op de website www.biotechniekdag.nl kunnen telers zich aanmelden voor de dag.

Handelspartijen, toeleveranciers, ketenpartijen en dergelijke kunnen de dag bezoeken als ze de Biotechniekdag financieel ondersteunen. Met deze sponsoring krijgen nieuwe technieken die nog geen eigen verkoopkanaal hebben een plek op de dag.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / 3°
  10 %
 • Donderdag
  10° / 8°
  25 %
 • Vrijdag
  8° / 3°
  10 %
Meer weer