Duitse+wetgeving+zit+bio%2Denergiesector+dwars
Nieuws
© Twan Wiermans

Duitse wetgeving zit bio-energiesector dwars

De Duitse organisaties voor bio-energie vinden het dringend noodzakelijk dat de overheid de energiebesparingswet aanpast.

Dat blijkt uit een gemeenschappelijk persbericht van Bundesverband Bioenergie (BBE), Deutschem Bauernverband (DBV), Fachverband Biogas (FvB) en Fachverband Holzenergie (FVH). In het ontwerp van de energieverzamelingswet, die maandag door de Duitse regering werd goedgekeurd, wordt bio-energie volgens de bonden duidelijk niet overwogen.

Volgens de belangenverenigingen zijn veranderingen nodig om de investeringen in deze industrie te beschermen. Het concept zal later deze week worden voorgesteld aan de Bondsdag.

Volume

De bonden erkennen dat niet alle fundamentele vragen over de toekomstige richting van bio-energieproductie in deze wet zijn op te lossen. Niettemin moet ten minste de meest dringende behoefte worden aangepakt: dit betreft in eerste instantie de bepaling van het volume van biedingen voor bio-energie na 2022.

Toekomstige biomassa-aanbestedingsvolumes zijn van beslissende invloed op het behalen van de doelstelling van 65 procent duurzame energie voor 2030, bedrukken de vier bonden. De verenigingen voor bio-energie doen daarom een beroep op de Kamerleden om het wetsvoorstel te verbeteren. Dit is belangrijk voor een flexibele en betrouwbare bio-energie in de toekomst.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  15° / 8°
  50 %
 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
 • Woensdag
  15° / 7°
  50 %
Meer weer