Start onderzoek inhoudsstoffen groente en fruit

Brightlands Campus Greenport Venlo en de stichting vers+ gaan de voedingswaarde van groenten en fruit en de gezondheidseffecten ervan in kaart brengen.

Start+onderzoek+inhoudsstoffen+groente+en+fruit
© Albert Heijn

Het project 'De Waarden van Groenten en Fruit' moet duidelijk maken hoe inhoudsstoffen van groente en fruit de gezondheid van de mens beïnvloeden. In het programma worden twee innovatieve meetmethoden ontwikkeld en gecombineerd om dit te kunnen definiëren.

Wetenschappelijke onderbouwing

Op deze manier moet er een wetenschappelijke onderbouwing komen voor gezondheidsclaims bij groenten en fruit. Dit moet weer leiden tot een grotere afzet van de producten.

Bij het onderzoek zijn de HAS Hogeschool, Avans Hogeschool en Maastricht University betrokken. Deelnemende bedrijven en organisaties zijn onder andere Bejo, Blauwe Bessen Platform, Groen Agro Control, Koppert Biological Systems en Koppert Cress. Het project gaat in 2019 van start, loopt door tot 2023 en ontvangt financiële steun van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Samenwerking

Op Brightlands Campus Greenport Venlo werken ondernemers, wetenschappers en studenten samen bij onderzoek naar gezonde en veilige voeding, future farming en biocirculaire economie. De stichting vers+ is een initiatief van Koppert Cress en Best Fresh Group uit 2014. De stichting wil inzichtelijk maken welke nutriënten er in groenterassen aanwezig zijn.

Bekijk meer over:

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer