CDA+Ten+Boer%2FHaren+wil+ook+overgangsregeling+ozb
Nieuws
© Hilde Boelema

CDA Ten Boer/Haren wil ook overgangsregeling ozb

Het CDA van Groningen/Ten Boer/Haren pleit voor een overgangsregeling van vijf jaar voor de onroerendezaakbelasting voor boeren en andere ondernemers.

Na de herindeling met gemeente Groningen en gemeente Haren gaan de ondernemers veel meer betalen. LTO Noord kaartte dit afgelopen week aan. Wanneer het tarief van gemeente Groningen, dat veel hoger ligt, wordt overgenomen gaat een boer met een bedrijf met een WOZ-waarde van 750.000 euro in gemeente jaarlijks 3.210 euro betalen.

In Ten Boer zou de rekening met ongeveer 1.970 euro omhoog gaan. Voor de organisatie reden om voor een overgangsregeling te pleiten bij de wethouders financiën. CDA-lijsttrekker René Bolle vindt dat de pijn zo goed mogelijk verzacht moeten worden. Het tarief verlagen heeft volgens hem niet zoveel zin.

'Dat heeft een enorme impact op de inkomsten en is onrealistisch. Het mooiste zou zijn als we naast woningen en niet-woningen een aparte categorie konden toevoegen, maar dat staat de wet helaas niet toe. Daarom is het beter om ervoor te zorgen dat er een goede overgangstermijn komt waarbij de pijn over meerdere jaren wordt verspreid.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  8° / 5°
  50 %
 • Woensdag
  7° / 2°
  90 %
 • Donderdag
  6° / 1°
  70 %
Meer weer