Duitsers+zien+hoe+%27Frau+Antje+auf+Gr%C3%BCn+macht%27
Nieuws
© GroentenFruit Huis

Duitsers zien hoe 'Frau Antje auf Grün macht'

Onder de titel 'Frau Antje macht auf Grün' hebben voorlichters van het Duitse ministerie van Landbouw een werkbezoek gebracht aan het Westland. Zij hebben zich laten bijpraten over de verduurzaming van de Nederlandse glastuinbouw.

Op het programma stond onder andere een bezoek aan Koppert Biological Systems, het World Horti Center, het Tomato Trial Center van Rijk Zwaan en Koppert Cress. 'Dat de gehele glastuinbouw gebruik maakt van biologische bestrijding en bestuiving maakte indruk op de Duitse delegatie tijdens het bezoek aan het Experience Center van Koppert Biological system', meldt GroentenFruit Huis dat het bezoek mede mogelijk maakte.

Aansluitend kwamen bij het bezoek van het World Horti Center innovaties aan bod, zoals de plukrobot van Priva. 'Grote interesse was er voor de omschakeling van gas naar nieuwe energiebronnen zoals geothermie. Ook was er voor het thema vertical farming met led-verlichting veel belangstelling', aldus het Groenten Fruit Huis.

PlanetProof

De Duitse delegatie bezocht vervolgens de tomatenkas met meer dan honderd tomatensoorten bij Rijk Zwaan en het bedrijf Koppert Cress. Onderdeel van het bezoek aan Koppert Cress was een toelichting van GroentenFruit Huis over duurzaamheid in de groente- en fruitsector. Daarbij kwam ook het certificatieschema On the way to PlanetProof voor de plantaardige sectoren aan bod.

Het Duitse gezelschap geeft Duitse consumenten, bedrijven en overheidsinstellingen voedingsadviezen en licht ze voor over levensmiddelenproductie, herkomst en wet- en regelgeving.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer