De+Laarhoeve+bij+vijf+beste+initiatieven+in+EU
Nieuws
© John Claessens

De Laarhoeve bij vijf beste initiatieven in EU

Judy Kerkhofs van ontwikkelboerderij De Laarhoeve in Diessen hoort bij de vijf initiatieven die zijn bekroond in het kader van de Innovation Award for Women Farmers van de Europese boerenkoepel COPA. Dat is maandag in bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in Brussel.

Kerkhofs was de enige Nederlandse onder de 35 genomineerde vrouwen. Zij heeft op haar bedrijf een experimenteerkeuken met de naam De Kromme Pollepel. Daar worden producten van iets mindere kwaliteit verwerkt om voedselverspilling aan te pakken.

Restproducten van regional telers krijgen op De Laarhoeve een nieuwe bestemming als bijvoorbeeld jam, stoofperen en appelcompote. De ontwikkelboerderij werkt met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier wordt hen een zinvolle dagbesteding geboden.

Poolse is de beste

Van de vijf winnaars werd Magdalena Wegiel uit Polen uiteindelijk als beste bekroond. Zij heeft een aquacultuur-project opgezet met als doel de forellenstand in het Ojcowski Nationaal Park weer op peil te brengen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  9° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / -1°
  0 %
 • Woensdag
  14° / 1°
  5 %
Meer weer