Corine+Fleuren+bij+laatste+vijf+COPA%2Daward
Nieuws
© LLTB

Corine Fleuren bij laatste vijf COPA-award

Boomkweker Corine Fleuren uit Baarlo is genomineerd voor de Innovation Award for Women Farmers 2016. Daarmee maakt ze deel uit van een groep van vijf kanshebbers.

De tweejaarlijkse Europese prijs voor vrouwelijke ondernemers die sterk zijn in innovatie wordt toegekend door COPA. In totaal meldden zich dit keer 33 deelnemers aan, waarvan vijf uit Nederland.

Uiteindelijk wees de jury er vijf aan die meedingen in de finaleronde. Ze komen uit Hongarije, Ierland, Italië, Zweden en Nederland.

Mini-appelbomen

Fleuren dankt haar nominatie aan de ontwikkeling van mini-appelbomen die met een lengte van maximaal 50 centimeter zeer geschikt zijn voor particuliere tuinen. Ze verkoopt er jaarlijks 10.000 van in binnen- en buitenland.

De jury prijst de Limburgse ondernemer onder meer om haar intensieve gebruik van sociale media. 'Daarmee houdt ze contact met haar afnemers. Het helpt Fleuren om consumenten beter te begrijpen.'

Prijsuitreiking in oktober

Woensdag 12 oktober wordt in Brussel de winnaar bekend gemaakt. De onderscheiding zal dan worden uitgereikt door de Oostenrijkse Europarlementariër Elisabeth Köstinger.

Weer

 • Maandag
  9° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / -1°
  0 %
 • Woensdag
  14° / 1°
  5 %
Meer weer