Spaanse+Vitro+Group+lijft+Oerlemans+in
Nieuws
© Hilde Boelema

Spaanse Vitro Group lijft Oerlemans in

De Spaanse producent en distributeur van diepgevroren groenten Virto Group heeft Oerlemans Foods Group, producent van vers gevroren groenten en fruit in Waalwijk, overgenomen.

Met de overname versterkt Virto haar positie in de groeiende markt van vers gevroren groenten en fruit. Het bundelen van de krachten met Oerlemans biedt synergievoordelen op meerdere terreinen en stelt Virto in staat om te voldoen aan de toenemende vraag van klanten, meldt de Oerlemans Foods Group.

Grote speler

Door de acquisitie ontstaat een wereldwijde speler met een omzet van meer dan 400 miljoen euro en met aanwezigheid in de belangrijkste Europese oogstgebieden - Spanje, Frankrijk, Benelux, Duitsland en Polen. 'Hierdoor is niet alleen het aanbod en de kwaliteit van verse grondstoffen gewaarborgd, maar zal ook de variëteit van het assortiment, de kwaliteit en het volume toenemen', aldus Oerlemans.

Virto breidt na de inlijving haar assortiment uit met fruit en vergroot het aanbod organische producten. Oerlemans kan een breed scala aan Mediterrane producten toevoegen aan haar aanbod.

Sinds 1984 produceert Virto groenten, peulvruchten, mixen, rijst, pasta, granen en groenteschotels. Virto heeft tien gespecialiseerde centra in Spanje en Portugal en heeft verkoopkantoren in acht landen. Het beheert ongeveer 40.000 hectares met gewassen met een totale omzet van 300 miljoen euro.

Sinds 1977

Oerlemans is opgericht in 1977 en produceert en levert vers gevroren groenten en fruit. Naast afzet in de thuismarkten in Noordwest-, Midden- en Oost-Europa exporteert Oerlemans naar meer dan vijftig landen. Oerlemans richt zich vooral op de ontwikkeling en productie van huismerken voor de retail.

De onderneming heeft ongeveer 700 medewerkers verspreid over vier locaties en behaalt een omzet van 90 miljoen euro. Het hoofdkantoor en de productiefaciliteit in Nederland staan in Waalwijk. In Polen heeft het bedrijf twee productielocaties en een kantoor in Warschau.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  35° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
 • Vrijdag
  37° / 24°
  20 %
Meer weer