Marianne+Thieme+legt+functie+tijdelijk+neer
Nieuws
© DIRK HOL

Marianne Thieme legt functie tijdelijk neer

Marianne Thieme stopt als fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren (PvdD) in de Tweede Kamer. Zij gaat met ziekteverlof, meldt de partij. Wat er met Thieme aan de hand is, is niet bekendgemaakt.

Volgens de PvdD gaat het om een tijdelijke situatie. Esther Ouwehand neemt gedurende die periode het plaatsvervangend voorzitterschap van de Tweede Kamerfractie op zich.

Christine Teunissen wordt tijdelijk Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren vanwege het ziekteverlof van Thieme. Teunissen legt daartoe haar lidmaatschap van de Eerste Kamer en haar fractievoorzitterschap in de Haagse gemeenteraad neer. Zij wordt op 11 oktober beëdigd.

Weer

 • Donderdag
  31° / 21°
  70 %
 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  95 %
Meer weer