Thieme+oogst+kritiek+met+tyfoon%2Duitspraak
© liveleak.com

Thieme oogst kritiek met tyfoon-uitspraak

Fractieleider Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren krijgt een storm van kritiek op haar uitspraak dat de Nederlandse voedsel- en vleesconsumptie mede oorzaak is van tyfoon Haiyan in de Filipijnen.

De tyfoon zorgde voor duizenden doden en enorme verwoesting in het Aziatische land. Thieme maakte gisteren deel uit van het telefoonteam van Giro 555, tijdens de nationale inzamelingsactie voor de Filipijnse slachtoffers.

Daar zei zij: 'Nederland draagt voor een belangrijk deel bij aan de klimaatverandering met onze consumptie, onze manier van produceren en ons verbruik. Je ziet daar nu het effect van op de wereld.'

Vlees-jihad

Op sociale media wordt haar uitspraak flink onder vuur genomen. Zo twitterde communicatiedirecteur Marc van der Lee (@Marc2Share) van Vion: 'In de vlees-jihad is blijkbaar alles toegestaan. Je moet het lef maar hebben. Hoe lang accepteren weldenkenden dit nog?'

Politiek commentator Joshua Livestro (@JoshuaLivestro) van de Telegraaf schreef: 'Volgens Marianne Thieme hebben wij die tyfoon in de Filipijnen veroorzaakt. Door te veel vlees te eten of zo. #mafketel'.

Misselijk

Melkveehouder Wilbert van der Post ?(@whlvanderPost) uit Leiden twitterde: 'Misselijk om zo'n goede actie te gebruiken om je politieke standpunt te ventileren #ongepast #overlijkengaan'.

Twitteraar Jurgen van Limpt (@j_van_limpt) voegt daar aan toe; 'Mevrouw #Thieme wil politiek goedkoop scoren met ramp #Filipijnen. Laten we voor haar een PeThie(me)tie opzetten of ze wel/niet welkom is!'

'Je vraagt je af of Thieme wel op tijd haar medicijnen neemt?', vindt Reinier (Geerlings @RGeerligs) van de JOVD.

Ook kritiek uit dierenhoek

Ook uit de 'dierenhoek' klinkt kritiek. Zichzelf 'dierenvriend' noemende PriscillaDH (@PgslDH) tweet: 'Ik draag dierenpartijen een warm hart toe, maar dit vind ik te ver gaan.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  80 %
 • Zondag
  26° / 18°
  60 %
Meer weer