Kritiek op Limburgse waterschapsbelasting

Het bestuur van Waterschap Limburg stuurde deze week een brief met een aantal aanvullende eisen gestuurd aan de Unie van Waterschappen met betrekking tot diens voorstel voor aanpassing van de waterschapsbelasting.

Kritiek+op+Limburgse+waterschapsbelasting
© Koos van der Spek

Het bestuur blijkt daarmee gevoelig voor de kritiek die de Limburgse Land- en Tuinbouw Bond (LLTB) bij monde van bestuurslid Jan Veltmans eerder deze week spuide tijdens tijdens de vergadering van het algemeen bestuur van het waterschap.

Volgens bestuurslid Elian Vanderheijden kan het waterschap de basisgedachte van het Unievoorstel wel onderschrijven, maar zitten er haken en ogen aan de uitwerking ervan. Die maken het voorstel voor het waterschap niet acceptabel.

Positieve bijdrage

Er moet volgens de Fractie Overig Ongebouwd onder andere meer rekening worden gehouden met de positieve bijdrage die de landbouw levert aan waterbeheer, zoals door waterberging en buffering. Bij het ter perse gaan van deze krant werd nog aan de inhoud van de brief aan de unie gewerkt.

'Het is goed dat leden van het Dagelijks en Algemeen Bestuur zich een beeld vormen van de gevolgen van het Unievoorstel (het CAB-rapport) voor Waterschap Limburg over de aanpassing van het belastingstelsel. Als ik het LLTB-standpunt in een woord zou mogen samenvatten, dan is dat: onaanvaardbaar', aldus Veltmans woensdag.

Samenwerken

Veltmans gaf aan dat Waterschap Limburg en LLTB in de meeste gevallen op een goede manier met elkaar samenwerken, ondanks dat ze weleens meningsverschillen hebben. 'Waterschap Limburg kenmerkt zich tot nu toe door een gematigde tariefontwikkeling', zegt Veltmans.

'Niemand betaalt graag belasting, dat geldt ook voor waterschapsbelasting. We zijn zelfs bereid meer te betalen als we daar betere voorzieningen voor terugkrijgen. Maar we moeten wel kunnen uitleggen waarvoor moet worden betaald. In het voorstel van de unie zitten te veel knoppen waaraan kan worden gedraaid.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer