Verlaging+nacontrole+pootgoed+loopt+op+naar+24+procent
Nieuws
© Eigen Foto

Verlaging nacontrole pootgoed loopt op naar 24 procent

Het verlagingspercentage van de nacontrole van pootgoed door de NAK is opgelopen naar 24 procent.

De keuringsdienst vindt het opvallend dat specifiek de noordelijke provincies het slecht doen met 26 procent verlaging. Een week eerder meldde de NAK een verlagingspercentage van 21 procent, vooral op basis van virusziek.

De keuringsdienst moet daardoor in alle regio’s pootgoed verlagen. De bemonstering voor de nacontrole verloopt goed. De achterstand ten opzichte van vorig jaar is nagenoeg ingelopen. Ongeveer 47 procent van de partijen is bemonsterd en 31 procent van de partijen heeft een uitslag.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
 • Zondag
  27° / 18°
  10 %
Meer weer