Cursus bodembeheer voor Edese boeren

Twaalf boeren in de gemeente Ede zijn afgelopen week gestart met een cursus bodembiologie. Enkele gemeenteambtenaren en medewerkers van het waterschap doen ook mee. De cursus geeft een eerste aanzet tot beter bodembeheer in de gemeente.

Cursus+bodembeheer+voor+Edese+boeren
© Alfa Accountants en Adviseurs

Samen met haar boeren wil de gemeente leren hoe dit zo 'natuurinclusief' mogelijk kan. Goed bodembeheer is daarbij van groot belang. Boeren krijgen in de cursus inzicht over de gezondheid van hun bodem en krijgen praktische oplossingen aangereikt voor het beheer.

Wethouder Willemien Vreugdenhil: 'Bodem is een hot item. We vinden het belangrijk dat er meer aandacht komt voor onze bodems. Het klimaat verandert, er zijn regenbuien waarbij veel water in korte tijd valt, maar ook zijn er langere droge periodes. Waterbindend vermogen van de grond is dus steeds belangrijker. De regio FoodValley is het epicentrum van voedselinnovatie. Dat begint natuurlijk met een vruchtbare bodem.'

Landschapsbeheerders

Gemeente Ede laat weten boeren niet alleen als voedselproducenten te zien, maar ook als beheerders van het landschap. Daarbij streeft de gemeente naar het bevorderen van gezonde lucht, water en bodem.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer