Esther+de+Lange+opnieuw+lijsttrekker
Nieuws
© CDA

Esther de Lange opnieuw lijsttrekker

Esther de Lange is opnieuw voorgedragen als lijsttrekker voor het CDA in het Europees Parlement. Dat heeft het partijbestuur bekendgemaakt.

De Lange is vanaf 2007 Europarlementariër voor het CDA en sinds 2014 delegatieleider en vicevoorzitter van de fractie van Europese christendemocraten (EVP).

Partijvoorzitter Ruth Peetoom is trots op de voordracht. 'Esther de Lange heeft ruime ervaring en een stevige positie in de grootste partij van het Europees Parlement. Zij brengt enthousiasme mee en het besef dat het belangrijker dan ooit is om op te komen voor een Europa dat beschermt.'

Vrede en Veiligheid

De Lange werkte onder andere mee aan het verminderen van de CO2-uitstoot door de industrie, betere defensiesamenwerking, een gezondere bankensector en het aanpakken van belastingontduiking. 'In de afgelopen jaren is de wereld fundamenteel veranderd.'

Vrede en veiligheid zijn geen automatismen meer en ons welzijn moeten we veel actiever gaan beschermen, stelt ze. 'Het is hoog tijd om Europees leiderschap te tonen. Om terechte kritiek niet te schromen maar om altijd te werken vanuit de wens om, in het belang van onze burgers, tot een Europese oplossing voor grensoverschrijdende problemen te komen. Daarvoor wil ik me als lijsttrekker met passie en enthousiasme inzetten.'

De Europese Parlementsverkiezingen in Nederland vinden plaats op 23 mei 2019.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  60 %
Meer weer