Varkensvoeding+krijgt+nieuwe+speler+in+top+tien
Nieuws
© Twan Wiermans

Varkensvoeding krijgt nieuwe speler in top tien

Veevoeronderneming GIJS uit het Achterhoekse Azewijn en het coöperatieve ABZ Diervoeding zijn een strategische samenwerking aangegaan op het gebied van varkensvoeding. Door deze samenwerking ontstaat een onderneming die bij de top tien van grootste ondernemingen in de Nederlandse varkensvoeding hoort.

Alle zeugen- en vleesvarkensvoeders van GIJS worden vanaf 1 september geproduceerd in de fabrieken van ABZ Diervoeding. De expeditie wordt door ABZ Diervoeding in eigen beheer verzorgd. Ook de betrokken medewerkers van GIJS varkens ijn per 1 september overgegaan naar ABZ Diervoeding.

De teams worden samengevoegd en de markt wordt bediend onder de vlag van ABZ Diervoeding. De samenwerking heeft onder meer als doel de innovatiekracht van GIJS te combineren met de efficiënte productie- en expeditie faciliteiten van ABZ Diervoeding.

In de drie belangrijkste regio’s van de Nederlandse varkenshouderij (Oost, Midden, Zuid) heeft de combinatie fabrieken en zelfstandige teams van adviseurs en specialisten.

Voerwaarts

De bestaande samenwerking van GIJS met Voerwaarts op het gebied van productie van biggenvoeders, voerspecialiteiten en stalbegeleiding wordt door ABZ Diervoeding voortgezet. Voerwaarts is hiervoor ook een strategische samenwerking aangegaan met ABZ Diervoeding.

De productie van deze biggenvoeders blijft plaats vinden in de gespecialiseerde fabriek van Voerwaarts in het Achterhoekse Sinderen. De voeders, specialiteiten en diensten van Voerwaarts krijgen een duidelijke eigen positionering in de markt en binnen het assortiment van ABZ Diervoeding.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  24° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  22° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 11°
  10 %
Meer weer