Duitse aspergeteler noemt afgelopen seizoen slecht

Duitse aspergetelers zeggen een slecht jaar achter de rug te hebben, blijkt uit onderzoek van het onderzoeksbureau AMI in Bonn.

Duitse+aspergeteler+noemt+afgelopen+seizoen+slecht
© Vidiphoto

Van de kwekers bestempelt 6 procent het afgelopen seizoen als zeer slecht, 33 procent als slecht en 37 procent als matig. Niet eerder was het oordeel van de telers zo negatief, laat AMI weten. Over de oogst zijn de Duitse producenten nog wel tevreden, maar over de verdiensten zeker niet. Bijna 85 procent beoordeelt die als matig tot zeer slecht.

Asperge is in Duitsland het grootste vollegrondsgewas. Het areaal is de afgelopen jaren sterk uitgebreid waardoor dit jaar op 23.100 hectare werd geteeld. AMI heeft, zoals in voorgaande jaren, de telers gevraagd of ze uitbreidingsplannen hebben. Voor het eerst in zeven jaar hebben zij dat niet.

Krimp van areaal

Volgens het Duitse agrarisch onderzoeksbureau staat de Duitse aspergeteelt zelfs voor een omslagpunt. Meer dan de helft van de aspergetelers zegt het areaal in te krimpen; 2 procent zegt met de teelt te stoppen en 43 procent houdt volgend jaar hetzelfde oppervlak aan als in 2018.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer