Van+kassa+naar+kraamkamer
Nieuws
© René Eijsink

Van kassa naar kraamkamer

Varkenshouder Jan Vogels in het Brabantse Erp zet met succes Facebook en Twitter in om vooral jongeren enthousiast te maken voor een baan binnen de varkenhouderij.

Het UWV maakte onlangs bekend dat naast bijvoorbeeld ICT-ers, leraren en zorgpersoneel, ook binnen de agrarische sector veel vacatures moeilijk in te vullen zijn. Jan Vogels wil via social media zijn zeugenvermeerderingsbedrijf een beter imago geven: ‘Ik denk dat het belangrijk is om transparant te zijn en duidelijkheid te verschaffen.

Bij uitzendbureaus hoor je vaak dat kandidaten geen idee hebben wat het werken met varkens nou precies inhoud.'

Het stinkt niet

De 18-jarige Kim van de Crommert had een bijbaantje achter de kassa in een supermarkt. En ze werkt nu met veel plezier tijdens de vakanties en weekenden in de kraamkamer van het bedrijf van Vogels: ‘Vooral vriendinnen wilden eerst niet geloven dat ik hier werk. Omdat het zo zou stinken. Maar dat went erg snel. Ik vind het niet stinken, het ruikt.'

Vogels is momenteel bezig met het maken van een eigen website. En hij besteedt dagelijks een half uur aan het bijhouden van Facebook, Twitter en Instagram: ‘Het is een keuze die je maakt. Ik weet ook wel dat tijd geld is. En dat je niet zeker weet of je het ooit terug verdient met social media. Maar ik denk dat het tegenwoordig een vast onderdeel van moderne bedrijfsvoering is.'

Weer

 • Woensdag
  24° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  22° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 11°
  10 %
Meer weer