Waterstand+Zeeuwse+sloten+komt+op+peil
Nieuws
© zlto tholen

Waterstand Zeeuwse sloten komt op peil

Waterschap Scheldestromen neemt geen extra maatregelen vanwege de droogte. De slootwaterstand in onder meer een gedeelte van Walcheren is inmiddels weer op peil.

De tweede week van augustus zorgde in Zeeland voor wat neerslag. Van 1 tot en met 15 augustus varieerde dit van 14 millimeter in het oostelijk deel van de provincie tot 58 millimeter in het westen. Dat is nog lang niet voldoende om het watertekort te compenseren, stelt het schap.

Toch geeft de situatie nu met lagere temperaturen (minder zonuren) en de eerder genomen maatregelen, geen aanleiding tot extra stappen. Water van de rioolwaterzuivering Walcheren wordt zoals gebruikelijk weer afgevoerd naar de Westerschelde. Op incidenteel blauwalg en vissterfte na, blijven problemen met de waterkwaliteit uit.

Weer

 • Woensdag
  24° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  22° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 11°
  10 %
Meer weer