%27Dure%27+jachtakte+Zeeuwse+boeren
Nieuws
© VidiPhoto

'Dure' jachtakte Zeeuwse boeren

De drie ZLTO-afdelingen in Zeeuws-Vlaanderen hebben bij de Dienst Regionaal Operationeel Centrum van de politie in Tilburg het verzoek neergelegd om de uitgifte en jaarlijkse controle van de jachtvergunning ook mogelijk te maken in Terneuzen.

Sinds enkele jaren kunnen Zeeuwse boeren daarvoor alleen nog terecht bij de politieafdeling in Goes. Agrariërs in Zeeuws-Vlaanderen met een jachtakte, zien zich sindsdien geconfronteerd met hoge reiskosten.

'Een rit naar Goes kost ruim drie kwartier', zegt Wilco Vinke, voorzitter van ZLTO Terneuzen. 'Daarbij komen ook nog de tolkosten voor de Westerscheldetunnel. Om maar niet te spreken van de tijd die het ons kost om op en neer te rijden.'

De afdelingen zijn bang dat boeren op termijn mogelijk een nog grotere afstand moeten afleggen voor hun jachtakte. Vinke: 'Er is een trend gaande dat veel diensten uit Zeeland verdwijnen. Nu zijn de meeste overheidsdiensten nog geconcentreerd in Goes.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / 3°
  10 %
 • Donderdag
  10° / 8°
  25 %
 • Vrijdag
  8° / 3°
  10 %
Meer weer