Landgard+komt+met+duurzaamheidslogo
Nieuws
© Twan Wiermans

Landgard komt met duurzaamheidslogo

De Duitse afzetcoöperatie Landgard heeft een logo geïntroduceerd voor duurzame producten. Het beeldmerk geldt voor groente, fruit, bloemen en planten.

Willen telers het logo 'zertifiziertes nachhaltiges Produkt' gebruiken, dan moeten zij minimaal voldoen aan de voorwaarden van Global GAP, MPS-ABC, GRASP en MPS-SQ. Zij dienen een logboek bij te houden dat door duurzaamheidexperts van de afzetorganisatie wordt gecontroleerd.

De producten moeten aantoonbaar duurzaam zijn geteeld, waarbij onder andere wordt gekeken naar het gebruik van substraat, energie, water en gewasbeschermingsmiddelen. Andere eisen voor het gebruik van het gecertificeerde duurzaamheidslogo zijn dat de biodiversiteit wordt bevorderd en duurzame verpakkingen worden gebruikt.

Logo 'zertifiziertes nachhaltiges Product'
Logo 'zertifiziertes nachhaltiges Product' © Website Landgard

Veiling Rhein-Maas

Landgard is een van de grotere coöperatieve afzetorganisaties van groente, fruit en sierteeltproducten in Duitsland. Het bedrijf heeft samen met FloraHolland de jointventure Veiling Rhein-Maas in Herongen opgezet.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 20°
  10 %
 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
Meer weer