Kleine stijging tarweprijs op wereldmarkt

De tarwenoteringen op de wereldmarkt laten een lichte stijging zien. Dat blijkt uit het Weekbericht granen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Kleine+stijging+tarweprijs+op+wereldmarkt
© Nieuwe Oogst

De kleine stijging van de tarwenoteringen op de wereldmarkt worden veroorzaakt door positief nieuws van het exportfront, valutaire ontwikkelingen en zorgen over het weer. Omdat er op de grote vlakten in de Verenigde Statten nog nauwelijks sneeuw ligt, is er kans op vorstschade bij de tarwe. Vandaar de forse stijging.

Het positieve sentiment in de Zwarte Zee-regio komt door de terughoudendheid van boeren om graan te verkopen en signalen dat India in de Oekraïne wil kopen.

In Argentinië is 39 procent geoogst. De opbrengst lijkt beter dan verwacht, maar de kwaliteit, waaronder het proteïnegehalte, minder.

Europa

De noteringen in Europa laten een gemengd beeld zien met dalende en stijgende noteringen voor alle belangrijke granen, blijkt uit het Weekbericht granen.

De termijnnotering Parijs maaltarwe (levering maart 2017) steeg met 1,25 euro per ton tot 165,75 euro per ton en de maistermijnnotering (levering januari 2017) nam met 0,50 euro toe tot 165,25 euro per ton.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  20 %
 • Maandag
  20° / 11°
  45 %
 • Dinsdag
  23° / 11°
  20 %
Meer weer