POV+strijdt+door+voor+rechten+uit+POR
Nieuws
© Twan Wiermans

POV strijdt door voor rechten uit POR

De Producenten Organisatie Varkenshouderij roept varkenshouders met rechten verkregen uit de Regeling Ontheffing Productierechten Meststoffenwet (POR) op zich niet neer te leggen bij de afwijzingsbrief die zij ontvingen. De POV noemt de argmumentatie daarin ongegrond.

Donderdag 1 maart deed de kort gedingrechter van rechtbank Den Haag een uitspraak over de POR-regeling. De rechter heeft toen geen inhoudelijk oordeel gegeven over het niet verlengen van de POR-regeling.

Afgewezen

POV achtte het zinvol om de bestuurlijke rechtsgang op te starten en stelde een modelbrief op waarin voormalig ontheffinghouders een verzoek konden doen tot verlening van de ontheffing, of om een nieuwe ontheffing te verlenen. De varkenshouders die deze brief ingestuurden, ontvingen onlangs een afwijzingsbrief.

In deze afwijzingsbrief wordt het verzoek afgewezen met de motivatie dat er een grote druk op het fosfaatplafond is en dat LNV daarom geen mogelijkheid ziet om de ontheffing te verlengen. 'Dit vinden wij geen gegronde reden', reageert POV. Zij roept de betreffende varkenshouders op vervolgstappen te zetten.

Model bezwaarbrief

De vervolgstap is om te proberen een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) te krijgen op deze procedure. De POV heeft hiervoor een modelbrief beschikbaar gesteld. Deze brief moet binnen zijn binnen 6 weken na dagtekening van de afwijzingsbrief van LNV.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  25° / 12°
  10 %
Meer weer