Kubota+toont+nieuwe+trekkers+op+ATH
© Hendrik Begeman

Kubota toont nieuwe trekkers op ATH

Kubota toont op AgroTechniek Holland (ATH) in Biddinghuizen 2 nieuwe trekkers in de 100 pk klasse: de M110 GX en de M135 GX. Nieuw aan de trekkers is onder andere dat ze voldoen aan de jongste emissienormen.

Beide trekkers hebben een 4-cilinder Kubota motor van 6,1 en 3,8 liter motor die voldoen aan de Stage 3b emissienorm. Kubota bereikt dit door een DPF roetfilter toe te passen in combinatie met een EGR uitlaatgas recirculatiesysteem.

Nieuw uiterlijk

De trekkers arriveerden half augustus bij importeur Gebr. De Vor in Achterveld. Een eerste oogopslag leert dat de trekkers een nieuw uiterlijk hebben meegekregen. De cabine met 4 stijlen geeft goed zicht.

De bediening van de meeste functies is samengebracht op de console rechts van de bestuurder, met voorop de bedieningshendel voor de transmissie. Deze bestaat nu uit 3 groepen en een 8-traps powershift. Dat is 24 versnellingen voor- en achteruit en met de als optie leverbare kruipgroep 32/32.

Ambitie

Kubota maakt er geen geheim van dat ze zich verder in de agrarische techniek wil ontwikkelen. In Japan is het bedrijf al groot. Het maakt jaarlijks ongeveer 31.000 trekkers.

De ambitie is ook wereldwijd een belangrijke positie in te nemen. Een voorbeeld is de overname van Kverneland. Om ook als trekkerfabrikant mee te tellen, weet Kubota dat ze met trekkers van tegen de 300 pk moet komen. Hoe Kubota dit wil realiseren, is nog niet duidelijk.

• Lees alle berichten over deze mechanisatiebeurs in het www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1738160&h=ATH 2012ATH-dossier

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  60 %
 • Woensdag
  16° / 7°
  50 %
Meer weer