POV+maakt+voorbehoud+bij+CO2%2Dtaakstelling+varkenshouderij
Nieuws
© Twan Wiermans

POV maakt voorbehoud bij CO2-taakstelling varkenshouderij

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) legt zich nog niet vast op de taakstelling voor CO2-reductie die de klimaattafel Landbouw en landgebruik voor de varkenssector heeft genoteerd. Dat meldt de POV in een nieuwsbrief aan haar leden.

Dinsdag zijn de voorstellen van vijf klimaattafels aangeboden aan minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat). Daarin is een opgave opgenomen voor de varkenshouderij van 0,3 megaton CO2-reductie voor 2030.

'De POV committeert zich op dit moment niet aan deze 0,3 megaton', aldus de nieuwsbrief. De POV stelt dat de varkenshouderij door middel van de inzet op het Hoofdlijnenakkoord Warme Sanering Varkenshouderij bijdraagt aan de klimaatinspanningen van de land- en tuinbouw.

Eerst doorrekenen

Op dit moment wordt het Hoofdlijnenakkoord van de warme sanering echter nog doorgerekend om te kijken hoeveel CO2-reductie dat oplevert. De POV wil eerst de uitkomsten hiervan afwachten, voordat zij zich verbindt aan een concrete reductie-taakstelling.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer