LTO+Noord+geeft+input+voor+verkiezingen
Nieuws
© Fotografie Twan Wiermans

LTO Noord geeft input voor verkiezingen

De verkiezingen voor de Provinciale Staten worden in maart 2019 gehouden. LTO Noord regio Oost vraagt bij politieke partijen in Gelderland en Overijssel, door middel van een verkiezingspamflet, nu al aandacht voor een aantal belangrijke thema’s die in de agrarische sector spelen.

‘De landbouw draagt rond de 10 procent bij aan het inkomen en de werkgelegenheid in Overijssel en Gelderland’, stelt voorzitter Ben Haarman van LTO Noord regio Oost in een speciaal document dat naar de fracties wordt gestuurd. ‘Boeren en tuinders beheren het overgrote deel van het platteland in Oost-Nederland, met zorg voor biodiversiteit, een gezonde en vruchtbare bodem en schoon, beheersbaar water.’

Rond deze periode zijn veel politieke partijen bezig met het schrijven van verkiezingsprogramma’s. LTO Noord vraagt door middel van het verkiezingspamflet aandacht voor de belangrijkste landbouwthema’s in de provincies Gelderland en Overijssel. De provinciale overheid is op deze thema’s een belangrijke beleidsmaker.

Sociale functie

Haarman: ‘Burgers kunnen genieten van een divers landschap, met koeien in de wei, schapen op de dijk en akkers vol verschillende gewassen. Boeren en tuinders vervullen ook een belangrijke sociale functie en zijn daarmee van vitaal belang voor de leefbaarheid van ons (platte)land. De land- en tuinbouw is het visitekaartje van Oost-Nederland.’

LTO Noord vraagt aandacht voor bijvoorbeeld een gebiedsgerichte aanpak van de landbouwstructuur. Daarnaast geeft LTO Noord aan geen voorstander te zijn van zonneparken. De belangenorganisatie wil graag politieke steun voor de inspanningen die boeren leveren op het gebied van water- en bodemkwaliteit. Er moet voldoende ruimte blijven voor bedrijfsontwikkeling, waarbij ruimtelijke kwaliteit voorop staat.

Bekijk document: Aandachtspunten provinciale verkiezingen 2019 Oost-Nederland zie bijlage.

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
Meer weer