Delphy+bouwt+onderzoekscentrum+boomteelt
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Delphy bouwt onderzoekscentrum boomteelt

Delphy bouwt een nieuw onderzoekscentrum in Hazerswoude-Dorp. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

De onderzoeksinstelling heeft vorige week de koopovereenkomst voor een perceel aan de Dijkgraafweg in Hazerswoude-Dorp ondertekend. Op deze locatie start in de loop van dit jaar de bouw en ontwikkeling van een nieuwe onderzoekslocatie boomteelt en vasteplantenteelt. Het perceel is gekocht van de Kavelcoöperatie Dijkgraafweg.

Delphy gaat op de nieuwe locatie haar onderzoeksactiviteiten voor kwekers, fabrikanten en toeleveranciers uitbouwen. Er wordt kasruimte gebouwd, nieuwe containervelden worden aangelegd en proefvelden voor de vollegrond. In 2018 en 2019 worden de proeven nog uitgevoerd op de onderzoekslocatie aan het Rijneveld in Boskoop.

Meerdere sectoren

Delphy voert onderzoek uit in verschillende sectoren: aardbeien, houtig kleinfruit, glastuinbouw, grootfruit, akkerbouw, bloembollen en boomteelt. Delphy heeft voor alle sectoren eigen onderzoekslocaties tot haar beschikking, zelfstandig of in samenwerking met partners.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  24° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  22° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 11°
  10 %
Meer weer