Finnula+van+den+Berg+wint+nationale+titel+leliekeuren
Nieuws
© John Oud

Finnula van den Berg wint nationale titel leliekeuren

Met 136 strafpunten heeft Finnula van den Berg woensdag beslag gelegd op het NK Leliekeuring in BolleNoord in 't Zand. Ze bleef in de Topklasse Jeffrey van Woesik en Karel Kesteloo ruim in punten voor.

Het was de twintigste keer dat het evenement werd georganiseerd. De keuring bestaat uit vijf competitiedagen waarvan de vier beste uitslagen meetellen.

Bij de senioren won Ruud Sneekes, terwijl Marion van Woesik bij de dames beslag legde op de titel. Het juniorenkampioenschap was voor Roy Spitters, die zijn naaste rivalen Shannon van den Berg en Shirley Kesteloo op één en twee punten achter zich liet.

Recordaantal

Het evenement kende vanaf de start een recordaantal deelnemers (160), met name bij de jeugd waar meer dan veertig 'keurmeesters' vier of meer wedstrijddagen een uitslag neerzetten. Naast de keuringswedstrijd bestaat het evenement ook uit een competitie voor soortenkennis, voorzien van cryptische tips.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  26° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  30° / 15°
  10 %
 • Vrijdag
  32° / 16°
  10 %
Meer weer