Rechtszaak+over+fipronilschade+pas+volgend+jaar
Nieuws
© Huisman Media

Rechtszaak over fipronilschade pas volgend jaar

De rechtszaak die LTO Nederland vanwege de fipronilschade heeft aangespannen tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wordt pas begin 2019 behandeld. Dat heeft de rechtbank in Den Haag besloten.

De zaak gaat over het feit dat LTO Nederland de NVWA mede verantwoordelijk acht voor schade die pluimveehouders leden als gevolg van de fipronil-affaire. Voor de termijn van de zitting houdt de rechtbank de periode januari tot april 2019 aan. Dan vindt de inhoudelijke behandeling plaats van de dagvaarding die LTO Nederland met een aantal pluimveehouders en de NVP heeft aangespannen tegen de NVWA.

• Lees ook: LTO wil NVWA voor rechter om fipronil

De dagvaarding is begin december 2017 naar de rechtbank gestuurd. Daarin is gesteld dat de NVWA nalatig en onzorgvuldig gehandeld heeft en dat NVWA de enorme schade ten gevolge van fipronil had kunnen voorkomen. Tot op de dag van vandaag zijn er nog pluimveehouders die gevolgen ondervinden van de fipronil-affaire.

• Lees meer hierover in ons Fipronil-dossier

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer