'Onze Boerderij' vertelt echte boerenverhaal

In het nieuwe programma 'Onze Boerderij' duikt Yvon Jaspers het boerenleven in.

Ze gaat opnieuw langs bij oud Boer zoekt Vrouw-deelnemers en bij andere boeren om te ervaren hoe het nou echt is om in deze tijd een agrarisch bedrijf te runnen. 'Ik hoef jou toch niet te vertellen waarom ik dit wil maken' meldde Yvon Jaspers vrijdag middag tijdens een persbijeenkomst aan Nieuwe Oogst. 'Dit programma moet er onderhand eens komen. Met dit programma wil ik het echte boerenleven laten zien, welke keuzes moeten er gemaakt worden. En wanneer doe je het goed en wanneer niet.'

• Lees ook: Serie Onze Boerderij krijgt vervolg

Varkenshouder Hennie Korten is een van de deelnemers van het programma. In een van de vier uitzendingen laat hij zien hoe een gangbaar bedrijf in Nederland functioneert. 'Ik wil dat de maatschappij het accepteert, daarom heb ik de beslissing genomen om mee te doen. Er zijn kritische geluiden over de veehouderijsystemen dus er kan wel discussie over ontstaan.' Jaspers: 'We hebben de boeren heel hard nodig en we weten er zo weinig van, maar ondertussen vinden we er wel allemaal wat van. En daar wil ik een bijdrage aan leveren, dat mensen hun mening op iets baseren. '

De eerste uitzending is te zien op zondag 20 mei om tien voor half negen op NPO.

Weer

 • Maandag
  14° / 6°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 8°
  10 %
Meer weer