Boer en tuinder zoeken liefde via internet

Daten via internet wordt in de agrarische sector steeds meer geaccepteerd. Op de datingsite Farmers4love zoeken momenteel honderden mensen actief naar de liefde.

Dit weekend start het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw. Het tv-programma kan rekenen op miljoenen kijkers. Want boeren en tuinders zijn hot. Daar weten ze bij de agrarische relatiesite Farmers4Love uit Dedemsvaart alles van.

'Boeren gaan met hun tijd mee, zijn vaak hoogopgeleid, goed ontwikkeld en spreken hun talen', aldus Richard Kimman, akkerbouwer en oprichter van Farmers4love.

Geaccepteerd

Sinds de oprichting, drie jaar geleden, schreven 2.500 mensen zich in bij Farmers4Love. Honderden mensen zijn momenteel actief zoekende op de site en tientallen vonden er hun partner. Binnenkort verzorgt Farmers4Love zelfs een flirtworkshop voor mannen en vrouwen.

Richard Kimman, initiatiefnemer van Farmers4love: 'Boeren hebben weinig vrije tijd, daardoor werkt een relatiesite heel efficiënt bij het vinden van een partner'

Daten via internet is in de agrarische sector steeds vaker geaccepteerd. 'Voor een enkeling voelt het misschien als falen, omdat ze internet nodig hebben voor het vinden van een partner. Maar aangezien boeren weinig vrije tijd hebben, kan het juist een prima hulpmiddel zijn en het werkt heel efficiënt', zegt Kimmann.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer