Champignonteelster+handig+met+personeel+maar+niet+in+de+liefde
Nieuws
© Cath Hermans

Champignonteelster handig met personeel maar niet in de liefde

Michelle van Asseldonk van Van Asseldonk Champignons in Boekel is één van de boeren van Boer zoekt vrouw. In Nieuwe Oogst deed ze eerder haar verhaal.

De jonge champignonteler vertelt over samenwerken, verantwoordelijkheid en passie voor het vak. De band met haar broer, met wie ze nu samenwerkt, was niet altijd ideaal. Ze vochten elkaar vroeger de tent uit. Inmiddels kunnen Michelle en haar broer Hannes niet meer zonder elkaar.

Michelle had na haar opleiding Plantenteelt in eerste instantie nog geen oren naar een carrière in de champignonbusiness en begon bij een juwelier. 'Uiteindelijk was ik dat beu. Ik wilde graag meer ondernemen. Rond dezelfde periode besloot mijn oom om te stoppen op ons bedrijf. Mijn ouders hebben toen aan mij gevraagd om in zijn plaats te komen. Daar heb ik wel even over na moeten denken. Ik was vroeger nogal een rebel en dat ging met mijn ouders niet altijd goed. Maar ik besloot toch de stap te wagen en het gaat nu goed.'

Oogst aansturen

De oudste dochter in huize Van Asseldonk werd meteen door haar ouders in het diepe gegooid. 'Ik moest al vrij snel de oogst aansturen. Zo moest ik mensen aansturen die hier al twintig jaar werkten. Dat was natuurlijk een grote uitdaging. Ik heb ook behoorlijk wat moeten vechten, maar inmiddels heb ik mijn plaats wel verworven en vooral met het personeel gaat het nu goed', vertelt ze.

Waar het met het personeel gaat goed, liep het minder in de liefde. Bij Boer zoekt Vrouw deed ze daarom haar oproep. Ze zoekt 'een stoere handig man die lief is voor haar'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
Meer weer